Werkbedrijf investeert in verborgen zorgtalent

Werkbedrijf investeert in verborgen zorgtalent

De komende jaren komt de zorgsector honderdduizenden medewerkers tekort (cf. cijfers UWV). Daarom slaan ZZG zorggroep, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en ROC Nijmegen de handen ineen. Gezamenlijk investeren ze in werkzoekenden die graag aan de slag willen in de zorg, om zo duurzaam bij te dragen aan meer opgeleide medewerkers. Op donderdag 22 maart tekenden de deelnemende partijen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Naast Dick Herfst (voorzitter Raad van Bestuur ZZG zorggroep en Bestuurlijk Overleg Netwerk 100), Ina Hol (directeur Werkbedrijf Rijk van Nijmegen) en Hanneke Berben (voorzitter College van Bestuur ROC Nijmegen), tekende ook wethouder Frings namens de gemeente Nijmegen. De gemeente steunt de ontwikkeling en volgt deze van nabij, om zo nodig oplossingen aan te reiken daar waar wet- en regelgeving beperkend is.

Werving en start

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en UWV verzorgen samen de werving. De groep die als verzorgende aan de slag wil, krijgt eerst een training via WerkBedrijf over wat het werken in de zorg inhoudt. Daarna volgt een uitgebreide oriëntatie in de praktijk en een persoonlijk gesprek bij ZZG. Als de deelnemers hierna nog enthousiast zijn, starten zij met een leer-werktraject voor verzorgende IG niveau 3 bij ROC Nijmegen.

Passend opleidingstraject

Door de bundeling van expertise, netwerk en middelen, ontwikkelen de partijen een passend opleidingstraject tot verzorgenden/woonbegeleiders 3 IG voor kandidaten van WerkBedrijf. Hiermee krijgen werkzoekenden die niet zonder hulp aan het werk komen de kans om zich te ontwikkelen tot een toekomstige collega binnen de ouderenzorg. ROC Nijmegen biedt de opleiding aan op maat. De kandidaat kan de opleiding in eigen tempo doorlopen, afhankelijk van de reeds opgedane vaardigheden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carla Latuny, commercieel manager: 06-52751618 of c.latuny@wbrn.nl.

Administrator