Deel de Tuin – een multiculturele moestuin voor ontmoeting en ontspanning

Deel de Tuin – een multiculturele moestuin voor ontmoeting en ontspanning

Al geruime tijd bestond binnen Sterker sociaal werk de wens om meer diversiteit binnen dagbesteding voor ouderen te realiseren. Zowel in vorm en locatie, als in deelnemers. Met trots presenteren zij dan ook het nieuwe aanbod in het assortiment van Deel de Dag: ‘Deel de Tuin’. Deze multiculturele moestuin is onderdeel van het Land van Ooij, waar ook een grote boomgaard, talloze bessenstruiken en bloemenperken te vinden zijn.

De heilzame werking van ‘buiten zijn’

Ouderen die nog redelijk goed ter been zijn maar niet meer zelfstandig een (moes)tuin kunnen bijhouden, kunnen hier genieten van de natuur om hen heen. Naast het helpen met de oogst en het wieden van onkruid is er genoeg tijd om op een bankje te genieten van een kopje koffie en een praatje met andere bezoekers van de tuin. Het is heel heilzaam om buiten bezig te zijn, in gezelschap van anderen. Dat beaamt ook Vural, een deelnemer van Deel de Tuin. Terwijl hij appels plukt, vertelt hij begeleider Hasko over zijn leven en lacht ontspannen: “Ik slaap een stuk beter als ik thuiskom na een dag werken in de frisse buitenlucht”.

Meer informatie en aanmelden

Hasko Caliskan begeleidt de deelnemers in de tuin en spreekt naast Nederlands ook Turks en Koerdisch. Sterker sociaal werk hoopt in de moestuin mensen met verschillende culturele achtergronden te verwelkomen. Voor meer informatie en aanmelden kijk op: https://www.langerthuisnijmegen.nl/langer-meedoen/deel-tuin of neem contact op met Conny van der Aalsvoort via c.vanderaalsvoort@sterker.nl.

Administrator