Als ik ouder word

Als ik ouder word

Op de pagina’s over ‘Als ik ouder word’ vindt u verhalen en vragen over het ouder worden. Om over na te denken en over te praten. U bent van harte uitgenodigd om er gebruik van te maken. ‘Als ik ouder word’ is ontwikkeld door ouderen en professionals van Netwerk 100, het welzijns- en zorgnetwerk van Gelderland-Zuid. Het is gebaseerd op onderzoek onder ouderen (de zogenaamde Easycare methode).

Voor wie is deze website?

‘Als ik ouder word’ is een uitnodiging aan u, als u wilt nadenken over het ouder worden. ‘Wat komt er op mij af bij het ouder worden?’ ‘Wat vind ik belangrijk?’ ‘Wat wil ik aanpakken?’

Wat staat erin?

Er staan vragen en verhalen in over het dagelijks leven. Over wonen, gezondheid, gevoelens, sociale contacten, meedoen, enzovoorts. Deze vragen en verhalen zijn gebaseerd op gesprekken en op onderzoek naar wat ouderen bezighoudt.

Waarom zou ik deze website gebruiken?

‘Als ik ouder word’ is bedoeld als een hulpmiddel. Misschien krijgt u meer ideeën over welke dingen u wilt gaan regelen. U kunt ook ontdekken of er dingen zijn die u anders wilt doen. Dit kan ook anderen helpen om met u mee te denken. U kunt ‘Als ik ouder word’ ook gebruiken om een gesprek met een hulpverlener of een arts voor te bereiden.

Hoe gebruik ik het?

Gebruik ‘Als ik ouder word’ vooral zoals u het zelf wilt. U kunt alles doornemen, of juist alleen het gedeelte dat u belangrijk vindt. ‘Als ik ouder word’ is heel geschikt om samen door te nemen met iemand die u vertrouwt. Zijn/haar ideeën kunnen u helpen bij het nadenken. Het gaat er wel om wat ú vindt.

Vragen?

Het kan zijn dat u uw situatie wilt doorspreken met een hulpverlener. Dat is mogelijk. Onder “meer informatie” staan de verwijzingen naar hulpverleners.