Terugblik Kennisbijeenkomst Zinvolle Dagbesteding voor mensen met dementie 14 februari 2023

Terugblik Kennisbijeenkomst Zinvolle Dagbesteding voor mensen met dementie 14 februari 2023

Op dinsdag 14 februari organiseerde Netwerk 100 in samenwerking met HAN een kennisbijeenkomst over zinvolle dagbesteding voor mensen met dementie. Er was een grote opkomst vanuit verschillende gemeenten, welzijnorganisaties en ouderen.  Margreet Muurmans (Beleidsadviseur Wmo bij Werkorganisatie Druten Wijchen) presenteerde de uitkomsten van haar onderzoek naar zinvolle dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie, gevolgd door een reflectie van Marjolein Thijssen (onderzoeker, Radboudumc & HAN) over hoe je de verschillende activiteiten kan duiden naar kenmerkende rol van de mens met dementie: patiënt, groepslid of burger. En wat is de betekenis van  dementievriendelijkheid voor de mens met dementie. An de hand van deze twee presentaties gingen de deelnemers enthousiast en geïnspireerd met elkaar in gesprek. Bekijk hier de belangrijkste conclusies en aanbevelingen.

De volgende kennisbijeenkomst staat gepland op dinsdag 18 april van 16:00-18:00 bij de Waalboog, Arcadezaal en zal gaan over cultuursensitief werken. Bekijk hier het programma.

Op de hoogte blijven van aankomende kennisbijeenkomsten? Meld je aan voor onze mailinglijst door een mail te sturen naar: netwerk100@netwerk100.nl

Administrator