Koppelbedden beschikbaar om thuis te gebruiken

Koppelbedden beschikbaar om thuis te gebruiken

Voor mensen in de laatste levensfase is samenzijn niet altijd meer vanzelfsprekend. Wie zorg aan bed nodig heeft, krijgt te maken met het verstelbare hoog-laagbed. Een hulpmiddel met belangrijke voordelen, maar ook slechts plaats voor één persoon. Het koppelbed maakt ruimte voor een dierbare dichtbij. 

Stichting Roparun is vorig jaar met de Netwerken Palliatieve Zorg een samenwerking aangaan om de regio’s zoveel mogelijk te voorzien van koppelbedden. In de NPZZG-regio hebben zorgorganisaties (hospices, verpleeghuisorganisaties en ziekenhuizen) vorig jaar 17 koppelbedden in gebruik mogen nemen. In de week van 29 juni 2020 zijn er verspreid over Nederland nog eens 120 koppelbedden beschikbaar gesteld om thuis te gebruiken. Door de koppelbedden te verdelen over een aantal distributiecentra in heel Nederland worden thuiszorgmedewerkers in de gelegenheid gesteld om de koppelbedden daar waar wenselijk in te zetten.

Wat is een koppelbed?

Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor het naadloos aansluit. Zo wordt een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed gecreëerd. Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte instellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed een volwaardig tweepersoonsbed.

Meer informatie

Thuiszorgmedewerkers kunnen voor meer informatie contact opnemen met klantenservice@vegro.nl of 0900-2887766. Daarnaast staat er ook algemene informatie over het koppelbed op de website van NPZZG.

Administrator