Alle apotheken in de regio Nijmegen signaleren!

Alle apotheken in de regio Nijmegen signaleren!

Regelmatig komt er een oudere bij de apotheek bij wie de medewerker zich afvraagt of het wel goed gaat: met de medicatie of met het dagelijks leven thuis. De apotheken in de regio Nijmegen hebben afgesproken om op zo’n moment actie te ondernemen. De medewerker legt het signaal neer bij een collega (vaak de apotheker of consulent) en samen beoordelen ze welke actie nodig is. Bellen zij de oudere, brengen ze een bezoekje thuis, overleggen ze met de huisarts, stemmen ze af met de wijkverpleging, etc.?

Samen leren en reflecteren

Voor bovenstaande stappen is een signaleringstool ontwikkeld, om kwetsbaarheid op te sporen. Alle apotheken doen mee aan een trainingsprogramma via ‘actieleren’. Door samen te werken en te reflecteren, leren collega’s van elkaar. Het blijkt bijvoorbeeld dat de bezorger en de apothekersassistente een belangrijke rol spelen in de signalering.

Eervolle vermelding

Dit project heeft een eervolle vermelding gekregen in het Pharmaceutisch Weekblad. Lees het artikel hier. Inmiddels wordt het initiatief landelijk omarmt door de Service Apotheek.

 

Administrator