Gight: valpreventie voor ouderen door studenten

Gight: valpreventie voor ouderen door studenten

In Nederland brengen zo’n 100.000 ouderen een bezoekje aan het ziekenhuis na een val. Drie studenten natuurkunde, managementwetenschappen en geneeskunde van de Radboud Universiteit bedachten hiervoor een simpele oplossing: ledverlichting op de plinten langs de looprichting naar het toilet, die gaat branden als je in beweging komt. Inmiddels hebben zij de startup Gight opgezet: the guiding light. Met dit gidslicht kom je in huis veilig op je bestemming aan. Leden van het Doelgroeppanel van Netwerk 100 hebben meegedacht in de ontwikkelfase van Gight.

Het Radboudumc onderzoekt momenteel of het gidslicht inderdaad tot minder vallen leidt en of ouderen zich veiliger voelen en beter slapen. De eerste resultaten zijn positief.

Genomineerd voor Young Impact Award

De drie oprichters van Gight, Joris Olde Rikkert, Robert van de Ven en Eef Lamers, zijn genomineerd voor de Young Impact Award (categorie Young Innovation Award). Een prijs voor jongeren die in actie komen voor een betere wereld. Op 6 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. Tot die tijd kunt u stemmen via de volgende link: https://youngimpact.nl/awards/

Bekijk hier hoe Gight werkt.

Administrator