Informatie voor burgers en mantelzorgers

Deskundige professionals zijn natuurlijk belangrijk, maar deskundigheid op het gebied van dementie is ook noodzakelijk bij burgers, mantelzorgers en vrijwilligers. Daarom attenderen wij u op een aantal nuttige websites, waar veel informatie te vinden is over dementie:

  • Dementie.nl: hier vindt u tips en informatie over leven met dementie. Ook kunt u hier verhalen lezen, uw eigen ervaringen delen en vragen stellen aan deskundigen en lotgenoten.
  • Samendementievriendelijk.nl: om burgers bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Daarom bieden zij trainingen ‘Omgaan met dementie’ aan, online en op locatie.
  • AlzheimerNederland.nl: op de website van Alzheimer Nederland staan verschillende informatieve brochures over dementie.

In de regio Gelderland-Zuid organiseren verschillende organisaties cursussen/trainingen over dementie:

De regioafdeling Nijmegen van Alzheimer Nederland organiseert regelmatig Alzheimer Cafés in Nijmegen, Heumen – Mook en Middelaar, Nijmegen Dukenburg en omgeving, Beuningen, Berg en Dal en Wijchen en omstreken.