Gezond ouder worden: in gesprek over mobiliteit

Gezond ouder worden: in gesprek over mobiliteit

In het kader van het Nijmeegse samenwerkingsprogramma Gezond Ouder Worden vond op 3 oktober 2017 een werksessie plaats over ‘mobiliteit’: één van de speerpunten van het programma in 2017-2018. De GGD Gelderland-Zuid heeft dit samen met een aantal leden van het Doelgroeppanel georganiseerd. Projectleider Nancy Albertz: “Het is erg leuk en leerzaam om dit samen met de ouderen te doen. Zij kunnen namelijk heel goed inschatten of het programma inhoudelijk zal aanslaan.”

Met en voor ouderen

Aanwezig waren daarom zowel vertegenwoordigers van professionele organisaties uit diverse domeinen (zorg, sport, welzijn, openbare ruimte), als afgevaardigden van seniorengeledingen: de seniorenraad en het zelfregiecentrum. Ook een aantal ouderen uit het netwerk 100 heeft meegedacht tijdens de brainstormsessies. “De voorbereiding en de bijeenkomst zelf zijn een voorbeeld geweest van hoe wij graag willen werken: niet alleen vóór, maar vooral samen mét ouderen”, aldus Albertz.

Actieplan ‘Ouderen en Mobiliteit’

Tijdens de werksessie is een start gemaakt met het actieplan ‘Ouderen en Mobiliteit’. In dit plan komen diverse onderwerpen aan bod, zoals: vervoer binnen de wijk, analyse van de publieke ruimte op belemmeringen en mogelijkheden voor ouderen om mobiel te zijn. Elke actie heeft een ‘eigenaar’, die verantwoordelijk is voor de uitvoering en coördinatie.

 

Administrator