Samen praten over ouder worden

Het project ‘Samen praten over ouder worden’ is een vervolg op het zelfonderzoek ‘Als ik ouder word: het leven van alledag’. De vragen uit het gelijknamige boekje zijn opgesteld om individuele ouderen te helpen zicht te krijgen op het eigen leven en hen de kracht te geven om zaken bespreekbaar te maken. Sociale contacten, welzijn, onafhankelijkheid en afhankelijkheid zijn voorbeelden van thema’s die aan bod komen. In de groepsgesprekken ‘Samen praten over ouder worden’ gaan ouderen met elkaar in gesprek over deze onderwerpen: waar loop je tegenaan, wat gaat goed en waar kun je hulp bij gebruiken? Daarbij wordt het boekje als leidraad gebruikt. De gesprekken worden geleid door vrijwilligers (ouderen) en gefaciliteerd door professionals.

Wegwijzer

Samen met vrijwillig gespreksleiders die betrokken waren bij het project ‘Samen praten over ouder worden’ is een wegwijzer ontwikkeld. In deze wegwijzer leest u hoe u samen met een groep ouderen het gesprek over
het ouder worden kunt vormgeven. U vindt er tips voor het opzetten, uitvoeren en evalueren van de groepsgesprekken.

Bekijk hier de wegwijzer:

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de groepsgesprekken? Neem dan contact met ons op via netwerk100@netwerk100.nl. Lees hier meer over de ervaringen van een van de vrijwillige gespreksleiders.