Mijn volgende hoofdstuk

Mijn volgende hoofdstuk

Vanuit Netwerk 100 hebben Dick Herfst en Marcel Olde Rikkert zitting in de stichting “Mijn volgende hoofdstuk”. Deze stichting wil ouderen actiever doelen laten stellen en plannen laten maken voor volgende levensfasen. Zowel voor zichzelf, als samen met anderen in hun directe omgeving.

Schrijf uw volgende hoofdstuk zelf

Waar BeterOud een website levert om informatie voor professionals en ouderen van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) te verzamelen, heeft Mijn volgende hoofdstuk een sterkere offline ambitie. De stichting wil landelijk de beweging verder tillen, waarin mensen worden geprikkeld zelf actief hun volgende hoofdstuk te schrijven en daarover dus regie te nemen. Dat schrijven kan heel concreet, op papier, maar ook op andere manieren, in gesprek, gebaar en activiteit.

Inspiratie- en doe-dag

In Wijchen is op 1 april 2019 met veel succes een eerste inspiratie- en doe-dag georganiseerd. Er zijn plannen om deze dagen verspreid door het land te houden en het draaiboek daarvoor aan lokale overheden aan te bieden. Voor meer informatie over de achtergronden, activiteiten en mogelijkheden van deze stichting neemt u contact op met René van het Erve (renevanheterve@erisadvies.nl) of Paul Ubachs (paul@ubachsfullcontact.nl).

Administrator